Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Πάφου Γεώργιος: ''Ο θρησκευτικός τρόπος ζωής έχει και ένα ήθος''

pafou
Του Πέτρου Μελαϊση

Ένα πρωτοφανές στα κυπριακά χρονικά περιστατικό διαδραματίζεται εδώ και 11 χρόνια και προκαλεί αντιδράσεις σε Πάφο και Λεμεσό.
Καθηγητής, ο οποίος ήταν Ιερέας μέχρι το 2005, εξακολουθεί να διδάσκει φορώντας ράσα, προκαλώντας αντιδράσεις σε εκκλησία και γονείς.
Οι καταγγελίες που έκαναν γονείς μαθητών σε Λεμεσό και Πάφο και αφορούν τον καθηγητή-ιερωμένο που εξακολουθεί να φορά ράσα, πάρα την καθαίρεσή του, απασχόλησε ξανά τους εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και τη μαθητική κοινότητα.
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μίλησε αποκλειστικά στο «ΣΙΓΜΑ», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο για θέματα ηθικής.
Όπως ανέφερε, «ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήταν ιερέας και καθαιρέθηκε το 2005. Δεν γίνεται να πηγαίνει με τα ράσα για μάθημα και να διδάσκει τάχα τον θρησκευτικό τρόπο ζωής».
Ο Μητροπολίτης Πάφου καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τον ίδιο τον Υπουργό, αν έχει κάποια δικαιώματα το συγκεκριμένο πρόσωπο να τον κάνουν απόσπαση ή να του δώσουν μία άλλη δουλειά.
«Ο θρησκευτικός τρόπος ζωής έχει και ένα ήθος, το οποίο ο συγκεκριμένος το απώλεσε με το να καθαιρεθεί», σημείωσε ο Μητροπολίτης Πάφου.
Τις τελευταίες μέρες οι αντιδράσεις ολοένα και πληθαίνουν, με τους συνδέσμους γονέων να έχουν προβεί σε καταγγελίες κατά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού και στο Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύνδεσμοι γονέων σε Λεμεσό και Πάφο προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και θα ζητήσουν την απομάκρυνσή του.
Κατά του εκπαιδευτικού έχουν γίνει συγκεκριμένες καταγγελίες για θέματα ηθικής και αιρετικών απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου